Leggetid?

Hva er normal leggetid for en 8-åring? Nå legger vår datter seg 19.30 og sover til 7. Hun mener "alle andre" får være oppe lenger. Vi er også redd for at hun trenger 11 1/2 times søvn, men om hun legger seg senere blir det færre timer per natt. De får gangene hun har sovnet 21 står hun likevel opp kl. 7 – om ikke før. Er vi for strenge? Når legger dere 8-åringen deres?

Rådgiverne og ekspertene svarer

Vi har en gutt på 7år, og flere av våre venner med barn i samme alder legger barna rundt samme tid. Vi har kveldsmat ca. 18.45 og er stort sett ferdig på badet til 19.15-20 og så er rett rett i seng med kveldsbønn, nattasang og en liten samtale. 19.30 synes jeg høres veldig bra ut. Vet det er barn på samme alder som er mye lengre oppe, men jeg mener å kan se på dem at de er mer gretne på morgenen på skolen en dem som jeg vet har fått nok søvn. (Dog er dette kun mine spekulasjoner). Dere er IKKE alene, vi er mange rundt her som har samme rutiner.

216

Vi har også ei på 8. Hun legger seg mellom halv åtte og åtte på hverdager. Men selvsagt varierer det hvor mye søvn en åtteåring trenger :-)
Uansett er deres åtteåring ikke alene om den leggetiden.

216

For å få bredde i svarene ønsker vi her på Søndagsrådet å alltid ha minst 3 svar på hvert spørsmål.
KAN DU BIDRA?

Bli rådgiver

Kommentarer til svarene

Logg inn for å kommentere. Ikke registrert?
Ingen har kommentert enda.