Grusomme fortellinger?

Hei! Jeg synes det er så vanskelig å forholde meg til mange av de grusomme fortellingene i det gamle testamentet. F.eks i Dommerne der det står "se, her er min egen datter, som er jomfru, og mannens medhustru. Dem kan jeg sende ut, så kan dere ta dem og gjøre med dem som dere finner for godt. Dere må ikke gjøre noe så skammelig mot denne mannen." I 5. mosebok blir en opprørsk sønn steinet og i 3.mosebok blir det satt verdi på mennesker,der kvinner og jenter har mindre verdi enn menn og gutter. Jeg har også tanker rundt "den smale vei". Hvorfor lager Gud en smal vei som få skal finne? Er det ikke plass til alle i Guds rike? Jeg synes noen ting i bibelen strider mot det jeg har opplevd i kristen tro, nemlig at Gud er kjærlighet og bare vil oss godt. Min sønn på 7 år har begynt å stille spørsmål om Gud og det han hører på søndagsskolen. Vi har jo ikke svaret på alt og dette synes han er vanskelig. Jeg blir usikker på hva jeg skal si/ikke si. Skal jeg formidle en Gud som bare er god? Bør barna forberedes på at bibelen ikke bare består av glansbilder? Hva kan jeg si om de fæle fortellingene i bibelen, når eller dersom den tid kommer? Hva tenker dere om dette?

Rådgiverne og ekspertene svarer

Når du skal fortelle historier fra bibelen til sønnen din, er det du som velger hvilke historier, og jeg ville valgt bort de historiene du viser til over. Jeg vil også si at det er greit å utelate etter justere deler av historiene for å skåne barn, så lenge budskapet blir opprettholdt. Jeg synes f.eks. ikke det er viktig at David dreper Goliat, men at han vinner og formidler det til min sønn. Jeg synes det til og med ofte styrker budskapet i historiene.

Men når din sønn spør om det han har hørt og lest skal du svare, og du skal svare ærlig! Han vet sikkert allerede at det er ondt i verden, og vil ikke ha vanskeligheter med å forstå at det også fantes ondskap i bibelens tid. Vær ærlig på hva du tror, og hva du ikke har noen tanker om. Når de gammeltestamentlige historiene blir vanskelige er Jesus nøkkelen slik som han er i den kristne tro forøvrig.

140

For å få bredde i svarene ønsker vi her på Søndagsrådet å alltid ha minst 3 svar på hvert spørsmål.
KAN DU BIDRA?

Bli rådgiver

Kommentarer til svarene

Logg inn for å kommentere. Ikke registrert?
Ingen har kommentert enda.